Vandstråleskæring

Hos Vandskæring.dk (AquaCut Aps) leverer vi fra dag til dag, både store og små serier og vi garanterer dig landets bedste priser på vandskæring.

Vandskæring. Hvad er det?

En vandstråle bruger vand under meget højt tryk til at skære et smalt spor i materialet. For at skære et bredere spektrum af materialer fra værktøjsstål til titanium til skum, tilføjes et granulært (typisk quartz-sand) slibemiddel til vandstrålen, hvilket øger skæreeffekten drastisk.

Let at skifte mellem vand og slibende vandstråleskæring

Da slibemidlet tilføjes ved dysen, er det let at skifte mellem vand og slibende vandstråleskæring også kaldet abrasiv vandskæring. Denne fleksibilitet forbedrer alsidigheden af en waterjet-maskine meget, da den let kan skifte fra at skære ½ “(1,27 cm) skumpakninger til f.eks. 4” (10,16 cm) titaniumbeslag.

Vandstråleskæring er præcist, hurtigt og kræver sjældent den store efterbehandling

Når dysen bevæger sig langs materialet der skæres, vil vandstrålestrømmen bøje i kørselsretningen. Dette betyder, at en vandstråle har en tendens til at underskære hjørner og svinge bredt på kurver. At forstå dynamikken i vandstrømmen og redegøre for jet’ens bøjning er afgørende for hurtigt at kunne skære og samtidig bevare nøjagtigheden.

Sådan fungere vandskæring?

Inde i dysen passerer trykvand gennem en åbning med lille diameter og danner en sammenhængende stråle af vand. Strålen passerer derefter gennem en venturisektion, hvor en afmålt mængde granulært slibemiddel trækkes ind i vandstrømmen. Blandingen af vand og slibepartikler passerer gennem et specielt keramisk blanderør, og det resulterende slibemiddel / vandopslæmning forlader dysen som en sammenhængende skærestrøm af slibepartikler, der bevæger sig ved meget høj hastighed.

Kontakt os for et godt tilbud på vandskæring af dine emner

Hos Vandskæring.dk (AquaCut Aps) leverer vi fra dag til dag , både store og små serier og vi garanterer dig landets bedste priser på vandskæring.

Kontakt os for at få et godt tilbud på skæring med vand og abrasiv skæring.

Miljøbevidst forarbejdning af materialer

Hos vandskæring.dk sætter vi pris på at bevare og værne om det miljø der giver os så mange gode ting. Derfor kan du være sikker på at have god samvittighed når du får vandskåret dine emner hos os.

Vi er certificeret og godkendt for vore miljøbeskyttende produktionsmetoder.
(+45) 86 47 85 58
vand@aquacut.dk