Vandskæring

Vandstråleskæring er en teknologi der er under stadig udvikling – og den bliver kun bedre og bedre.

Vandskæring – Abrasiv vandstråleskæring

Vandstråleskæring kan foretages i næsten alle emner

Vandstråleskæring udføres ved at vand under meget stort tryk på op til 4000 bar, ledes igennem en dyse. Vandet er tilsat sand, der giver næsten samme skære-egenskaber som man ser det ved eks.vis diamantskæring (den abrasive vandskaering)

Vandskæring med rent vand alene

Ved den “rene” vandstråleskæring pumpes rent vand ud gennem dyser. Vandtrykket er ca. 3800 bar og da dysehovederne ikke måler mere end 0,1 mm, kommer vandet med en sådan kraft, at det skærer igennem alle former for blødt materiale.

Vandstråleskæren har et vandforbrug på ca. 3,6 liter pr. minut, hvilket samtidig gør skæring med vand til en meget miljørigtig forarbejdning – og det er værd at tage med når man som vi bekymrer sig for vort miljø og vores natur!

Det meget høje tryk der anvendes ved vandstråleskæring
gør at man bliver i stand til, at skære emner med vand med en MEGET høj præcision

En af fordelene er bla. at der ikke efterlades grater på emnerne, så efterbehandlingen ved skæring med vand stort set kan undgås helt.

Sådanne forarbejdningsmetoder kræver selvsagt en meget avanceret maskinpark, og vil har valgt kun at have de bedste af de bedste maskiner til vore vandskærings-opgaver – for intet er for godt til hverken os eller vore kunder – Det er jo trods alt vore kunder som vi skal leve af!

Vil du vide mere om teknologien bag vandskæring – og synes du det lyder alt for fantastisk at vand kan skære igennem stort set alle emner, kan vi anbefale at du læser artiklen om vand skæring her

HowStuffWorks – How Can Water Cut Trough Steel

Er du mere til en forklaring på DANSK er der også info hos den danske udgave af Wikipedia her:
Vandskæring – Wikipedia.org

Vandskæring Nordjylland, Vandskæring Østjylland

Vi svarer på dine spørgsmål vedr. vandstråleskæring

Har du spørgsmål vedr. dine emner og vandskæring generelt er du meget velkommen til at kontakte Aquacut Vandstråleskæring
på tlf. 86 47 85 58

Vi ser frem til at kunne hjælpe dig med dine spørgsmål omkring Danmarks bedste, billigste og hurtigste levering af vandskårne emner!

(+45) 86 47 85 58
vand@aquacut.dk